Tanulj és táncolj!

A Tercia StArt Egyesület, a „Helyben elérhető kulturális és közösségi szolgáltatások támogatása, városi sajátosságokra, értékekre alapozott programok kialakítása, helyi igénybevételének elősegítése” elnevezésű pályázati projekt keretében rendezte meg a „Tanulj és táncolj!” című, 7 alkalomból álló programsorozat második részét 2020. augusztus 29-én.

Az előadássorozat célja: elméleti és gyakorlati tudás-átadás 7 hónapon át a táncot kedvelő székesfehérvári közönségnek, hogy a táncot, mint mozgásformát, valamint a táncstílusokat népszerűbbé és ismertebbé tegyük körükben.

A 2. előadás célja a táncterápia bemutatása volt, amelynek keretében megismertük a táncterápia kialakulását és fejlődését mind nemzetközi, mind hazai viszonylatban. Felidéztük az irányzat úttörőit, nagy alakjait, majd megvizsgáltuk alkalmazási területeit, gyakorlati alkalmazási lehetőségeit. Ahol lehetőség volt rá, a szemléltetéshez fotós és videós eszközöket is igénybe vettük. Az előadás végén – rövid összegzést követően – egy kis gyakorlatra is sor került a résztvevők bevonásával.

Az előadás kezdete előtt a helyi televízió is megérkezett, így egy rövid interjú keretén belül tájékoztattuk a nézőket az előadás céljáról, menetéről.

Az előadás a koronavírus-járvány miatt elrendelt rendkívüli intézkedéseknek megfelelően zajlott: tágas táncstúdióban tartottuk, ahol megoldható volt a közönség elhelyezése a rendeletben előírt távolság megtartásával.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

ESZA logo

Projekt azonosítója:     
TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00436     
Székesfehérvár Táncéletének Színesítése