Tánc És... Technológia

Tudomány a művészet mögött, avagy gyertyafénytől a robotokig

A Nemzeti Táncszínház "Tánc És..." előadás-sorozata szórakoztató módon mutatja be, hogyan kapcsolódik a tánc életünk különböző perspektíváihoz.

Előadó: Lakatos János nívódíjas koreográfus és táncpedagógus, a Magyar Táncművészeti Egyetem tanára.

A Tercia StArt Egyesület, a „Helyben elérhető kulturális és közösségi szolgáltatások támogatása, városi sajátosságokra, értékekre alapozott programok kialakítása, helyi igénybevételének elősegítése” elnevezésű pályázati projekt keretében meghirdeti a „Tánc És...” című, 4 alkalomból álló workshop-sorozatot, melynek harmadik része 2021. július 10-én 17:00 órakor kezdődik.

Egy rendhagyó tánctörténet órára invitáljuk közönségünket.

A fókuszban ezúttal a táncot körülvevő technológia evolúciója áll a színpadon és filmen. A kosztümök, a díszletek, a világítás, sőt maga a színpad is elképesztő fejlődésen ment keresztül az évszázadok során. Ebben a titkos világban teszünk egy lenyűgöző utazást, sok meglepetéssel és érdekességgel.

Belesünk az előadóművészet láthatatlan mágusainak eszköztárába, az ősi görög színházak akusztikai trükkjeitől egészen a bionikus művégtagok és világító ruhák korszakáig.

Miért nem szabad színpadon fütyülni?
Hogyan dőlt el Michael Jackson?
Mi az a rivaldafény?
Hogyan lehet lábak nélkül megnyerni egy táncversenyt?

Ezekre a kérdésekre is fény derül (szó szerint), miközben az elmúlt 120 év lenyűgöző felvételeiben gyönyörködünk.
Lakatos János az ismeretterjesztés és a szórakozás egyedülálló fúziójával vár mindenkit ebben a lebilincselő 90 percben!

Helyszín: Step And Style Táncstúdió Székesfehérvár, Kertalja utca 11/A.

Az előadás Lakatos János és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója.

Figyelem! A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet alakulását természetesen mi is figyelemmel kísérjük, és az esetlegesen életbe lépő korlátozások befolyásolhatják a program menetét.

Jelentkezés módja: a résztvevők száma a fenti rendkívüli intézkedésre tekintettel korlátozott, a részvétel INGYENES, de előzetes regisztrációhoz kötött, ezért az alábbi telefonszámon lehet jelentkezni: 06 70 515-0565.

A programra a belépés INGYENES.

Építsük együtt Székesfehérvár táncos közösségét!

Tercia StArt Egyesület

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

ESZA logo

Projekt azonosítója:     
TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00436     
Székesfehérvár Táncéletének Színesítése

Letölthető meghívó