A Tercia StArt Egyesület 2012. óta minden évben megrendezi a Fehérvári Táncfesztivált, melyen évről évre egyre több tánccal foglalkozó civil szervezet és táncos lép fel, egyre nagyobb közönség előtt.

A fesztiválon különböző generációk, hagyományőrző csoportok és kisebbségek is lehetőséget kapnak, hogy bemutassák hagyományőrző, illetve modern táncaikat a nagyközönségnek.

Célunk:
Elősegíteni a táncművészeti közösségépítést, színesíteni a város táncéletét és támogatni a tánccal foglalkozó szervezetek fennmaradását, bemutatkozási lehetőség biztosításával.

  • Közösségépítés:
    Aktív kapcsolat kialakítása a tánccal foglalkozó egyesületek, klubok között a közös bemutatkozási lehetőség által.
  • Fenntarthatóság biztosítása:
    A tánccal foglalkozó szervezetek fennmaradásának támogatása, elősegítése a tánc, mint mozgásforma minél szélesebb körben való népszerűsítésével.

Eredményeink, sikereink:

Amióta minden évben megrendezzük a Fehérvári Táncfesztivált, azóta gyümölcsöző kapcsolat alakult ki számos tánccal foglalkozó egyesület, klub között, illetve sikerült egyre több táncstílust megismertetni, megszerettetni a közönséggel.

Programunk olyan nagy rendezvénnyé nőtte ki magát, hogy a több száz fős közönségen túl a táncosok száma is eléri már a 150-200 főt.
Továbbra is azokat a táncosokat hívjuk a fesztiválra, akik rajtuk kívül álló okok miatt kevesebb lehetőséget kapnak a fellépésre, bemutatkozásra.
 

Eddigi táncfesztiválok:

(Feltöltés alatt! :))