Tánc És Egészség

...avagy test a lelke mindennek.

A Nemzeti Táncszínház "Tánc És..." előadás-sorozata szórakoztató módon mutatja be, hogyan kapcsolódik a tánc életünk különböző perspektíváihoz.

Előadó: Lakatos János nívódíjas koreográfus és táncpedagógus, a Magyar Táncművészeti Egyetem tanára.

A Tercia StArt Egyesület, a „Helyben elérhető kulturális és közösségi szolgáltatások támogatása, városi sajátosságokra, értékekre alapozott programok kialakítása, helyi igénybevételének elősegítése” elnevezésű pályázati projekt keretében meghirdeti a „Tánc És...” című, 4 alkalomból álló workshop-sorozatot, melynek negyedik része 2021. július 11-én 17:00 órakor kezdődik.

Mindannyiunknak van teste. Életminőségünk nemcsak szellemi, de fizikai állapotunktól is nagymértékben függ. Ez a csodálatos csendes gépezet rugalmas, tanulékony, és meghálálja a törődést. Az erő, a gyorsaság, az állóképesség, a koordináció vagy a flexibilitás talán a táncművészetben mutatkozik meg együtt a legelegánsabb módon.
De ahhoz, hogy testünket hatékonyan fejleszthessük, meg kell ismernünk felépítését és működését. A mozgás és az egészség különleges kapcsolatát járjuk körbe, sok megdöbbentő tényen és összefüggésen keresztül.

Megvitatunk pár húsbavágó kérdést:

Hogyan lehet egészségesen lefogyni, és miért jó tésztát enni egy egész estés táncelőadás előtt?
Miért izzadunk?
Megváltoztathatjuk lelkiállapotunkat a testtartásunkkal?
Miért kell aludnunk?
Miért nem szédülnek el a táncosok forgás közben?
Mit csinál a körteképű izom?
Miért mennek a balerinák 40 évesen nyugdíjba?
Mire jó a dinamikus sztereotípia?
Hogyan tud együtt mozdulni egy siketekből álló táncegyüttes?

Rengeteg izgalmas téma és rengeteg érdekes videó várja azokat, akik mélyebben is meg szeretnék ismerni a táncoló testek működését.

Helyszín: Step And Style Táncstúdió Székesfehérvár, Kertalja utca 11/A.

Az előadás Lakatos János és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója.

Figyelem! A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet alakulását természetesen mi is figyelemmel kísérjük, és az esetlegesen életbe lépő korlátozások befolyásolhatják a program menetét.

Jelentkezés módja: a résztvevők száma a fenti rendkívüli intézkedésre tekintettel korlátozott, a részvétel INGYENES, de előzetes regisztrációhoz kötött, ezért az alábbi telefonszámon lehet jelentkezni: 06 70 515-0565.

A programra a belépés INGYENES.

Építsük együtt Székesfehérvár táncos közösségét!

Tercia StArt Egyesület

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

ESZA logo

Projekt azonosítója:     
TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00436     
Székesfehérvár Táncéletének Színesítése

Letölthető meghívó